specialist in beweging

Club Fysio Therapie

Zoek

BIGMOVE4KIDS

Onderzoek van Intomart GfK onder 1000 kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar toonde aan dat bijna vier op de tien kinderen zichzelf te dik vindt. Vooral meisjes zijn ontevreden. Van de kinderen met overgewicht vinden acht van de tien zichzelf te dik.

In het najaar van 2010 starten de fysiotherapiepraktijken Club Fysio Therapie Tuk en Club Fysio Therapie Vleuten daarom met een beweegprogramma voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een maatje meer. Tijdens dit beweegprogramma, dat 25 weken duurt, staat plezier in bewegen voorop.

Een maatje meer op kinderleeftijd is een belangrijke voorspeller van overgewicht op volwassen leeftijd. Overgewicht leidt in de meeste gevallen tot psychische problemen en ernstige complicaties, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en gewrichtsproblemen. Met een gezonde en actieve leefstijl zijn overgewicht en bovengenoemde complicaties te voorkomen. Vanuit deze gedachte ontwikkelden de fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers van Club Fysio Therapie BIGMOVE4KIDS.
Het beweegprogramma BIGMOVE4KIDS staat onder de deskundige leiding van een fysiotherapeut en diëtist, die samen een gezonde en actieve leefstijl coachen en stimuleren. Spelenderwijs verbetert het kind tijdens dit programma de spierkracht, conditie, houding en motoriek, waardoor de vetmassa vermindert. Door de coaching, begeleiding en waardering krijgen de kinderen bovendien (meer) vertrouwen in hun lichaam en zichzelf.

Meer informatie over BIGMOVE4KIDS is te vinden in de brochure en via de fysiotherapeuten van Club Fysio Therapie Tuk en Club Fysio Therapie Vleuten. Zij zijn op werkdagen bereikbaar via 0900-2582 39746 en per mail via info@clubfysiotherapie.nl

De digitale versie van de brochure is te downloaden via fysiotherapiebeweegprogramma BIGMOVE4KIDS.pdf

 

Geplaatst op: 31 oktober 2010