Zoek

Minisymposium over multidisciplinaire benadering lagerugklachten

Woensdag 7 september 2011 organiseert fysiotherapiepraktijk Club Fysio Therapie Breda
's avonds het medisch minisymposium Ruggespraak. Tijdens deze informatieve avond gaan sprekers, zoals orthopedisch chirurg Hoebink en docent fysiotherapie Thoomes in op de multidisciplinaire benadering van lagerugklachten. Locatie van dit minisymposium is medisch trainingscentrum Club Fysio Fitness Breda. 
 

Lage rugpijn meest genoemde klacht aan bewegingsapparaat

Een bevolkingsonderzoek bij Nederlanders van 25 jaar en ouder toonde aan dat ruim 44% van de ondervraagden in het afgelopen jaar lagerugklachten had. Bij 21% van hen duurden deze klachten zelfs langer dan 3 maanden. De oorzaken van dergelijke lichamelijke klachten zijn divers, toch treden lagerugklachten het meest op bij mensen tussen het 35e en 55e levensjaar. Mede hierdoor riep het ministerie van VWS op tot ontwikkeling van een multidisciplinaire richtlijn, beter bekend als Ketenzorgrichtlijn Asepcifieke lage rugpijn, die door huisartsen, orthopeden, bedrijfsartsen en fysiotherapeuten gezamenlijk is vormgegeven.

Maar welke behandelmogelijkheden zijn er nu eigenlijk voor lagerugpijn? Hoe diagnosticeren de verschillende specialisten deze specifieke lichamelijke pijnklachten? En op welke manier kunnen al die verschillende expertises multidisciplinair worden benader om het behanderesultaat te versnellen en te optimaliseren? Dergelijke vragen staan centraal bij de verschillende programmaonderdelen van het minisymposium Ruggespraak. Toonaangevende sprekers zoals Eric Hoebink, orthopedisch chirurg bij het Amphia Ziekenhuis te Breda, en Erik Thoomes, docent fysiotherapie Hogeschool AVANS, zullen hun bijdrage leveren aan deze zeer informatieve avond.

Meer informatie over het minisymposium Ruggespraak, zoals het programma en het inschrijfformulier vindt u hier.  

 

Geplaatst op: 12 juli 2011